Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Επιστολή της Αυγής Μπέσκα - Θεοδόση στους συνυποψήφιούς της, για την διάσωση από την τσιμεντοποίηση οικοπέδου 2,7 στρ. στους Αμπελόκηπους


Επιστολή προς:

Μπακογιάννη Κώστα (Αθήνα Ψηλά)
Σοφιανό Νίκο (Λαϊκή Συσπείρωση)
Γερουλάνο Παύλο (Αθήνα Είσαι Εσύ)
Ηλιόπουλο Νάσο (Ανοιχτή Πόλη)
Βουλγαράκη Γιώργο (Αθήνα και πάλι Αθήνα)
Κωνσταντίνου Πέτρο (Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας)
Καπερνάρο Βασίλη (Αθήνα το σπίτι μας )
Τσιρώνη Γιάννη (ΟΙΚΟ Αθήνα)


Κύριοι,
Όπως θα γνωρίζετε, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, ο χώρος μεταξύ των οδών Λάμψα Φλώρου και  Γεωργούλια - ΟΤ 85 (περιοχή 82) του Δήμου Αθηναίων, ιδιοκτησίας ΔΕΗ, έχει θεσμοθετηθεί ως χώρος πρασίνου και χώρος σχολείου. Οι κτιριακές υποδομές,  ήδη απαλλοτρίωσαν τα 6 στρέμματα για την  ανέγερση  του σχολείου. Η τιμή μονάδος αποζημίωσης, καθορίστηκε από το Εφετείο Αθηνών  με την υπ. αριθ. 5420/2015 σε 400 ευρώ /τ. μ . Την τιμή οριστικοποίησε και ο Άρειος Πάγος με την από 297/12-1-2018 απόφαση. Τα υπόλοιπα 2,7 στρέμματα, χαρακτηρισμένα ως χώρος πρασίνου, κινδυνεύουν να γίνουν  πολυώροφα  γραφεία για να στεγάσει η ΔΕΗ τις κεντρικές της υπηρεσίες.
Ο  Δήμος Αθηναίων, με επιστολή του Δημάρχου  21/11/2018, προτείνει στη διοίκηση της ΔΕΗ εξωδικαστικό διακανονισμό για την εξαγορά του υπόλοιπου ακινήτου. Η τιμή μονάδος να είναι ίδια με εκείνη που όρισε το εφετείο και κρίθηκε αμετάκλητα από τον Άρειο Πάγο, δηλ.  400 ευρώ /τμ.
Ανάλογες επιστολές στον πρόεδρο της ΔΕΗ, με κοινοποίηση στο αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος τον κ. Σταθάκη, που εποπτεύει τη ΔΕΗ έστειλαν και φορείς των Αμπελοκήπων (Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων, Ένωση γονέων 7ης κοινότητας,  ένωση καθηγητών, σύλλογοι γονέων, οι πολιτιστικοί σύλλογοι  Ιλισός και κέντρου Αμπελοκήπων).
Οι φορείς της περιοχής και οι κάτοικοι ανησυχούν για τις προθέσεις τις διοίκησης της ΔΕΗ. Θεωρούν ότι κινδυνεύει να τσιμεντοποιηθεί ο χώρος και έχουν προγραμματίσει κινητοποιήσεις.
Σας προτείνω
Εάν συμφωνείτε ότι ο χώρος των 2,7 στρεμμάτων πρέπει να γίνει πράσινο, να ζητήσουμε όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι από κοινού συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΗ και  τη συμμετοχή αντιπροσωπείας των φορέων και κατοίκων της περιοχής. Να απαιτήσουμε από  την διοίκηση της ΔΕΗ  να δεχθεί την πρόταση του Δήμου Αθηναίων για  απόκτηση του χώρου, με τη διαδικασία του εξωδικαστικού διακανονισμού  και αποζημίωση, με την τιμή μονάδος με την οποία, αποζημιώθηκαν τα 6 στρέμματα  από τις κτιριακές υποδομές.
Ελπίζω στην θετική ανταπόκρισή σας.
Με εκτίμηση
Για το ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ για την Αθήνα
Αυγή Μπέσκα - Θεοδόση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου